Hoofdpijn

Wie heeft er geen last van? Er zijn verschillende vormen van hoofdpijn, waarvan spanningshoofdpijn en migraine de meest voorkomende vormen zijn. Volgens gegevens uit de richtlijn over hoofdpijn van de Nederlandse Huisartsen Genootschap (NHG) komt spanningshoofdpijn voor bij 60% van de algemene bevolking en migraine bij ongeveer 15%. De kans is dus groot dat uw medewerkers chronische hoofdpijnklachten hebben, welke leiden tot verzuim en verminderde productiviteit. Maar weet uw personeel hoe ze met hun klachten om moeten gaan? Zijn uw bedrijfsartsen op de hoogte hoe ze deze aandoeningen moeten behandelen?

Bovenstaande vormen van hoofdpijn worden beïnvloed door leefstijlfactoren, zoals stress, slaap, schermtijd, gebruik van caffeïne en pijnstillers. Met de juiste uitleg en adviezen is het mogelijk om de gezondheid van uw medewerkers te verbeteren. Dit verhoogt niet alleen de productiviteit, maar ook het moraal binnen uw onderneming.

Workshops en trainingen zijn beschikbaar voor personeel als bedrijfsartsen, respectievelijk. Workshops voor het personeel gaan de diepte in over de meest voorkomende vormen van hoofdpijn en belangrijke leefstijladviezen. Tijdens trainingen voor bedrijfsartsen wordt een breder scala aan hoofdpijnsyndromen besproken met informatie over zowel leefstijladviezen als medische behandelingen. Mocht de organisatie dit wensen, is het mogelijk beide cursussen af te sluiten met een toets. Hiermee kan de opgedane kennis worden bestendigd voor optimaal resultaat.

Is uw organisatie er klaar voor om kopzorgen van zich af te zetten? Klik dan hier voor een vrijblijvende offerte.