De kracht van leefstijl

Laat me je allereerst welkom heten op mijn blog! Mijn naam is Wardell Amerika en ik ben neuroloog-in-opleiding. Je vraagt je misschien af wat ik voor je kan doen? Een terechte vraag. Het antwoord is eenvoudig: ik kan jou vertellen hoe je een gezond leven kan leiden. Het geheim? Leefstijl!

Het is mijn missie om zoveel mogelijk ernstige ziektes te voorkómen. De beste manier om dit te doen is met een gezonde leefstijl. Deze ‘therapie’ is gratis en biedt alleen maar voordelen zonder (nadelige) bijwerkingen. Een gezonde leefstijl bestaat uit de volgende drie pijlers: voeding, beweging en gedrag. Als je deze drie elementen op orde hebt, kan je een heleboel ellende voorkómen. Maar wat is goede voeding precies? Hoeveel beweging is gezond? En welk gedrag leidt tot die ‘vitale leefstijl’? 

Waar er vroeger een schaarste bestond aan informatie is deze er tegenwoordig in overvloed. Dat brengt een nieuw probleem met zich mee: waar vind je betrouwbare informatie? Als je dit probleem herkent, hoef je gelukkig niet verder te zoeken. Als arts werk ik dagelijks met gezondheid en deze kennis wil ik graag met jou delen. 

De enorme impact van leefstijl is niet te ontkennen; wist je dat 50% van dementie en zelfs 80% van hart- en vaatziekten, zoals een beroerte of hartaanval, te voorkómen zijn met een gezonde leefstijl? Suikerziekte (diabetes) type 2 is hiermee zelfs te genezen. Er is geen enkel medicijn die in de buurt komt van deze prestaties. Ook andere neurologische aandoeningen, zoals migraine en spanningshoofdpijn, kunnen enorm verbeteren met de juiste leefstijlaanpassingen. De voordelen zijn absoluut eindeloos.

In mijn blogs neem ik je mee naar de bijzondere situaties die ik in het ziekenhuis tegenkom. Door mijn ogen zal je zien hoe een gezonde leefstijl neurologische ziekten kan verbeteren en voorkómen. Verhalenderwijs geef ik je de handvatten om ook zelf een gezonde leefstijl vorm te kunnen geven.  

Of je nu op zoek bent naar kennis over een gezonde leefstijl of geïnteresseerd bent in ziekenhuisverhalen, dan is dit de plek voor jou. Ik hoop dat mijn blogs je zullen enthousiasmeren om ook jouw leefstijl naar een volgend niveau te brengen. 

Mocht je trouwens op- of aanmerkingen hebben, dan hoor ik die graag! Met jouw hulp zal ik mijn blogs nog beter kunnen maken. Opmerkingen kan je achterlaten bij de blog als commentaar of per email sturen naar info@pacea.nl

Ik wens je veel leesplezier!

Wardell Amerika, neuroloog-in-opleiding

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*