Gezond oud worden, hoe doe je dat?

Iedereen denkt weleens na over de toekomst. Waar droom jij van? Het kan zo eenvoudig zijn als het zien opgroeien van je (klein)kinderen of genieten van je welverdiende pensioen? Misschien wil je wel een lange reis maken met je partner?

Om deze dromen te realiseren, heb je een goede gezondheid nodig. Maar gezond oud worden is niet zo vanzelfsprekend; hart- en vaatziekten zijn wereldwijd de grootste oorzaak van sterfte en lichamelijke handicap. Dagelijks overlijden ruim 100 Nederlanders aan deze groep ziekten. Hoe doe je dat eigenlijk, gezond oud worden? Het antwoord is een gezonde leefstijl!

De enorme impact van leefstijl is niet te ontkennen; wist je dat 50% van dementie en zelfs 80% van hart- en vaatziekten, zoals een beroerte of hartaanval, te voorkómen zijn met een gezonde leefstijl? Diabetes type 2 is hiermee zelfs te genezen. Er is geen enkel medicijn die in de buurt komt van deze prestaties. Ook andere neurologische aandoeningen, zoals migraine en spanningshoofdpijn, kunnen enorm verbeteren met de juiste leefstijlaanpassingen. De voordelen zijn eindeloos. Maar waar moet je beginnen?

Als neuroloog-in-opleiding leg ik jou graag alles uit over het belang van een gezonde leefstijl en waar deze uit bestaat. In deze workshop gaan we dieper in op het voorkomen van hart- en vaatziekten. Tijdens deze interactieve workshop zal het volgende aan bod komen:

– Uitleg over hart- en vaatziekten en risicofactoren;
– Verhalen van patiënten en naasten (video);
– Het belang van een gezonde leefstijl ter voorkóming van ziekte;
– Bepaling van jouw risicofactoren;
– Inschatting van jouw persoonlijke risico op hart- en vaatziekten middels het SCORE-systeem* en het Gewichtsgerelateerd Gezondheidsrisico (GGR)**;
– Bij een verhoogd GGR is er de mogelijkheid tot verwijzing voor de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) via de huisarts;
– Advies over gezonde voeding, beweging en gedrag;
– Groepsdiscussie;
– Interactieve quizzen.

Na het volgen van deze workshop weet je wat hart- en vaatziekten zijn, ken je jouw risicofactoren en weet je wat jij kan doen om deze ziekten te voorkómen. Je krijgt van ons de handvatten mee om vitaal te leven en zo jouw toekomstdromen te kunnen verwezenlijken.

Informatie over de volgende workshop ALLES OVER VITALITEIT vind je hier:

Wanneer: Zaterdag 4 juli 2020 van 13:00 – 17:00 uur
Waar: Van der Valk Hotel in Rotterdam – Blijdorp
Koffiearrangement bij aankomst

Total: € -

Wil je jouw gezondheid ook naar een hoger niveau brengen? Meld je dan aan via bovenstaande link. Let op: er is beperkte ruimte voor deze workshop, dus boek nu voordat het vol is. Ik hoop je daar te mogen ontvangen!

Wardell Amerika
Neuroloog-in-opleiding

* Het SCORE-systeem kan alleen worden gebruikt bij mensen tussen de 45-65 jaar. Als jij binnen deze leeftijdscategorie valt en graag jouw risico bepaald wilt hebben, dan is het noodzakelijk om voorafgaand aan de workshop via de huisarts de volgende bloedwaarden (nuchter) te laten bepalen: glucose en TC-HDL-ratio. Wij raden aan de uitslag van het bloedonderzoek mee te nemen naar de workshop.

** Voor de bepaling van jouw gezondheidsrisico aan de hand van de GGR hebben wij jouw lengte, gewicht en een nuchtere glucose-bepaling via de huisarts voorafgaand aan de workshop. Wij raden aan de uitslag van het bloedonderzoek mee te nemen naar de workshop.